ANNONS

Kanelbullesockerkaka – så himla god!!

/
DSC_9756

Hej hej

Ännu ett tips. Den här sockerkakan är nog den godaste vi vet här hemma. Smakar som nybakade kanelbullar typ. Och luktar helt magiskt när man bakar den! Ytan blir liksom karamell av smör och socker och gör den både blank och god. Baka den gärna i silikonform, det tycker jag är smidigast och enkelt att få ur kakan. Dessutom blir ytan så där blank och knaprig. Älskar silikonfomar!

IMG_2467
DSC_9761

För att få en extra knaprig yta så smörjer jag formen med rejält med smör och sen avslutar jag med att hyvla lite smör ovanpå smeten som smälter och rinner ner längs kanterna med sockret under gräddningen.

DSC_9750

Kakan kan man antingen göra med en gömma på mitten med kanel och socker eller så varvar man smeten med kanelsockret flera gånger, det sista blir bäst tycker jag.

Kanelbullesockerkaka

3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

fyllning:
1/2 dl socker
1 msk kanel

Vispa socker och ägg riktigt fluffigt. Tillsätt smöret och rör till en slät smet (jag föredrar smält smör). Rör ner mjölken. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt. Smöra (och bröa om så önskas, jag tycker det räcker med smör i silikonform) en sockerkaksform och häll i lite av smeten i botten. Häll lite kanelsocker på, häll på mer smet, varva med kanlesocker osv tills all smet är i formen. Avsluta med ett lager kanelsocker överst och hyvla över lite smör och grädda kakan ca 40 min i 180 C. Känn efter med sticka så den är klar.

DSC_9751
DSC_9753
DSC_9752
DSC_9755

Hade lite bråttom och stjälpte upp min kaka direkt, då blev den lite trasig 😉 Låt den stå och svalna i formen först så får ni ut den i ett stycke.

DSC_9756
DSC_9764
DSC_9762

Så himla saftig och smarrig! Och knäckig karamell yta, mmm!! Denna vill ni absolut testa!

Ska baka en prick nu som väntar på barnen när de kommer hem till mellis <3

KRAM

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00