ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pintxos & bubbel

/

Reklam för Dryckestipset och Wineaffair – för dig över 20 år

Hej hej

Här kommer tips på något av det trevligaste jag vet att äta – små pintxos! Små smarriga tapas på bröd. Älskar att gå på spanska små hak och beställa in några pintxos och sen samlar man bara i hop pinnarna och betalar för så många man ätit. Det finns ju en oändlig massa förslag på vad man kan servera på så kör på det ni gillar. Några av mina favoriter är dessa!

Från vänster:

  • en röra på färdig skagenröra + hackat ägg + räkor. Toppad med dill, extra räkor och citron
  • gratinerad chevre med bananmarmelad och timjan
  • en röra på hackad rökt skinka + philadelphiaost + creme fraiche tomat & saffran. salt & peppar. Toppad med bresaola.
  • brieost eller taleggio utan kanter, doppad i hackad mandel. Toppad med krösbärsmarmelad och inlagda körsbär

Ja men såååå gott! Som stora matiga snittar, perfekt som tilltugg eller hel middag beroende på hur många man gör. Och vad passar ypperligt till pintxos? Jo en fin premium-Cava! Här testade vi Perelada Cava Stars Brut till, en årgångscava från det berömda slottet Castillo de Perelada. Passade perfekt!

I trettio år har Perelada ordnat konserter med några av världens mest lysande artister. Cava Stars är en ekologisk cava speciellt skapad som en hyllning till världsnamnen.

Cava Stars tillverkats enligt Champagnemetoden (på samma vis som Champagne), där vinet fått en andra jäsning på butelj och vilat 15 månader på sin jästfällning för största möjliga smakrikedom. Denna Cavan har fått många fina lovord som ”Fynd” och ”Bäst i test”.

Vinet är vackert gyllene med en tät ström av fina bubblor. Frisk torr och fruktig med inslag av gröna äpplen, honungsmelon, kex, päron, citrusskal och mineral.

ART NR 72601 | Perelada Cava Stars Brut Organic | 750 ML | Pris 109 kr | Alk 11%

HÄR kan ni läsa mer samt se om det finns i er butik eller beställa.

KRAM

12

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00