ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Gomorron!

/
IMG_4678

Hej hej

Sitter här med en saffranskaka i ugnen och försöker låta bli att sätta på julmusik med ren ansträngning hehe. Provbakar (och provsmakar) och fryser in och fixar recept åt er redan nu så ni får dem i god tid sen. Efter höstlovet smyger jag in julen här. Det bästa med att börja med julmys en bit in i november redan är ju att man slipper stressa och göra allt på kort tid i december!! Aldrig mer. Jag vill hinna se en miljon julfilmer och bygga upp julstämningen inför julafton, jag vill ha massor av ljus och dofter hemma och inte bara i butiker/julhandeln. Jag vill njuta av godsaker och glögg lite då och då och inte vräka i mig allt på en vecka, jag vill hinna baka, ha glöggmingel, myskvällar, pepparkakasbak, bygga pepparkakshus, göra julpyssel, njuta av julgranen, lyssna på julmusik hela dagarna, slå in ett paket då och då, besöka en julmarknad eller två, äta julbord efter julbord och kanske se en julshow? Och bara ta det lugnt. Och vem tusan hinner göra allt detta veckan innan jul?

Tänk om man råkar vara sjuk den veckan dessutom, nej det riskerar jag inte. Mindre stress och mer mys är min melodi. (Och det är heeeeelt ok om ni tycker olika ;))

IMG_4675
IMG_4676

Förra veckan bakades det icke-juliga kakor, det blev kanelbullesnittkakor och chokladsnittkakor. Det är exakt NOLL kvar av dessa nu.

Kanelbullesnittar

150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl socker
1 1/2 msk vaniljsocker
1 1/2 msk sirap, ljus
3 3/4 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemumma, malen
1 1/2 tsk kanel
pärlsocker
1 ägg

Blanda samman smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl, bakpulver, 1 tsk nymalen kardemumma och 1 tsk kanel till en smidig deg (jag använder min kitchen aid). Dela i två delar och rulla till avlånga längder. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och platta till dem något. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Pudra över resten av kardemumman och kanelen. Grädda i 175 C ca 12-15 min tills de fått fin färg. Låt svalna något och skär dem på sniskan till snittar. Förvara i kakburk eller frys in.

IMG_4677

Sega chokladsnitt

100 g rumsvarmt smör
1  dl socker
1 msk ljus sirap
2  msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
ca 2 1/4 dl mjöl
1 ägg
strössel

Blanda allt i en bunke och knåda i hop det till en deg. Dela degen i två bitar och forma två avlånga korvar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och platta till dem med fingrarna. Pensla med uppvispat ägg och strö över strössel. In i ugnen, 175 C, ca 12-15 min. Ta ut plåten och skär kakorna på snedden innan de kallnat.

IMG_4415-2
IMG_4417-2

Jacka HÄR. Scarf & väska Louis vuitton. Skor Ellos och favvobyxor HÄR.

Ska ge mig iväg till mataffären nu och fylla på med sånt som är akut slut. Som kaffe, mjölk och grönsaker. Blå himmel och sol, wow! En bra tisdag hoppas vi på!

(Dela gärna med er om vad ni tänker äta till middag så blir jag glad för jag har noll idéer i dag)

KRAM

27

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00