ANNONS

Piadina

/
DSC_7863-2

Hej hej

Får väl se hur det går att skriva detta, ser inte riktigt texten pga ögonmigrän. Haft det (och huvudvärk) till och från i flera dar nu, och så musarm på det. Herregud vad händer, börjar bli gammal, stressad, behöver glasögon, sjuk? Mår bra annars men lite jobbiga krämpor när man jobbar bakom datorn. Har ni haft ögonmigrän? Svårt att beskriva men det blir som ett blurr/myrornas krig i mitten av synfältet först och går inte att fokusera på något rakt framför sig, men sen börjar det liksom flytta sig utåt i synfältet och sakta sakta försvinner det bort. Tar nån halvtimma kanske. Händer lättare när det är skarpt solljus och man tittar mot nåt skarpt, som svart text mot vit bakgrund. Blurret har flyttat sig lite nu så jag åtminstone ser vad jag skriver men huvudvärken är kvar.

Har ni testat de där färdiga piadina-bröden som finns? Gör det! Så himla goda att fylla med det man gillar och steka på. Servera som tilltugg eller lättare lunch eller tv-middag. Mums alltså!

Åt dem första gången hos Åse när vi hälsade på en sommar som grillade dem på grillen, grymt gott. Inget grillväder just nu kanske men det går utmärkt att göra dem i stekpannan.

DSC_7864

Fyll dem med vad ni vill! Här ett lager philadelphia och riven ost, soltorkade tomater och ruccola toppat med tomat och en god lufttorkad skinka.

DSC_7865-2

Stek dem i het panna och vik över andra halvan efter en stund och stek färdigt på båda sidor tills de att färg och osten smält. Skär upp i snibbar och servera.

DSC_7869-2
DSC_7870
DSC_7875-2

Brödet blir så himla gott! Går ju att göra liknande med tortillabröd men just piadina smakar lite speciellt, testa gärna!

En ipren och en kopp kaffe och en mjukstart på dagen får det bli här nu. Lite för mkt att göra både jobb och privat, kanske det som spökar. Hörs lite senare!

KRAM på er!

21

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00