ANNONS

Värmande gulasch

/

Reklam för Dryckestipset

DSC_7710

Hej hej

Här kommer ett smarrigt och värmande tips i höstrusket. Gulasch! T.o.m. min kräsna dotter älskar gulasch och beställer det alltid om det finns på menyn. Perfekt höstmat som står och puttrar på spisen medan man går runt och tänder ljus och gör lite mysigt i mörkret. Servera gärna nybakade scones till.

IMG_4116

Scones 
8 st

4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk

Blanda samman allt till en kladdig deg och dela i två bitar. Platta ut till 2 rundlar på en bakplåtsklädd plåt och skär ett kryss över dem (så de blir till 4 delar var). Grädda i 250 C 12-15 min.

DSC_7706

Gulasch
4 port

500 g högrev
1-2 gula lökar
3 röda paprikor
1 chili
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk kummin
2 tsk paprikapulver
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
3 msk tomatpuré
6 st potatisar
salt
peppar

Tärna köttet i bitar och bryn det runt om i en stor gryta. Skär lök och paprika i bitar och lägg i grytan. Tillsätt tomatpuré, finhackad chili och vitlök. Bryn en stund tills löken mjuknat. Häll på vatten, fond och kryddor. Låt sjuda under lock ca 2 h. Tärna potatisen och lägg i grytan och låt sjuda 30 minuter till. Smaka av med salt och peppar.

Servera med creme fraiche och hackad saltgurka. Fantastiskt gott till! Har ni testat?

DSC_7703
IMG_4121
DSC_7707
DSC_7705

Ett passande vintips till: Santa Helena Varietal Carménère. Ett prisvärt rött vin som säljs i 1 liters PET-flaska. Santa Helena tillhör San Pedro Tarapacá Wine Group som har fokus på hållbarhet och miljö och har fått många medaljer för sina hållbarhetslösningar.

DSC_8031

Vinet har en härlig fyllighet med mjuka tanniner och smak av mörk frukt som plommon och björnbär tillsammans med vanilj och kryddor och passar fint till rätter av lamm eller nöt och bufférätter. Passade perfekt till denna mustiga gryta!

DSC_8029
DSC_8025

Nr 5059 // 1000 ml // Alkoholhalt 13 % // Sockerhalt <3 g/l // 79 kr

HÄR kan ni se om det finns på hyllan hos er eller beställa det.

KRAM

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00