ANNONS
Integritet på Tailsweep

Brynt smörkola med flingsalt

/

Hej hej

Smarrigt julgodis kommer här. Vem älskar inte smaken av brynt smör? Kan ju vara livets bästa! Förutom i smaka då 🤣🤣 Julkolor med smak av brynt smör och flingsalt är precis så gott som det låter iallafall.

Brynt smörkola

50 gram smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 tsk vitvinsvinäger
1 1/ dl ljus sirap
1 krm salt

Garnering:
1 tsk flingsalt

Bryn smör i en kastrull och tillsätt sedan socker, grädde, vinäger sirap och salt. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C. Häll upp i form klädd med bakpapper och låt stelna. Skär eller klipp smala remsor och snurra dem. Strö över flingsalt och klipp dem i lagom bitar. Klä in dem i papper och förvara svalt.

KRAM

6

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00