ANNONS

Supergod köttfärspaj

/
DSC_8310

Hej hej

Hoppas ni har en skön söndag. Sista dagen på jullovet, vi njuter till max och slappar 🙂 Alla utom Olivia som är på gymmet för 4:e gången denna vecka. Imponerande. Själv har jag knappt varit utanför dörren men mitt ”nya år” börjar när vardagen drar i gång i morgon. Har letat fram underställ och överdrag, här ska ut och promeneras igen! Enda vettiga jag gjort i dag var att rensa ett hemskt köksskåp. Ett sånt hörnskåp som sväljer hur mkt som helst där vi proppat in maskiner, flaskor, matlådor och skräp i över 10 år och svär varje gång vi öppnar luckan för att ta ut något för allt rasar. Nu är där sån ordning så det är en fröjd för ögat. Och i själen, får sån ro av att rensa och få saker i ordning. Försöker med något varje dag, stort som litet. Ett av na nyårslöften ni vet.

DSC_8292

Gillar ni paj? Förr åt vi jämt paj, både till vardags och fest. Stående favoritmaten på fredagarna! Och det är ju faktiskt så himla himla gott! Det ska vara smör i pajdegen och gärna äggstanning gjord på vispgrädde och någon god smakrik ost i, sen kan man ju freestyla utifrån vad kylskåpet erbjuder!

DSC_8253

Kan hända att detta är världens godaste köttfärspaj! Receptet kommer från min svåger och han gör alltid denna till vårt julbord på julafton 🙂

Bennys köttfärspaj

3 dl vetemjöl
125 g kallt smör i kuber
1-2 msk kallt vatten

500 g nötfärs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
3 msk ketchup
1/2 msk socker
2 msk kalvfond
salt
svart och vit peppar
1 pkt bacon
1 vitlöksklyfta
3 ägg
3 dl vispgrädde
ca 2 dl riven västerbottensost

Mixa samman ingredienserna till pajskalet och klä en pajform med den. Ställ kallt ca 30 min. Förgrädda sedan det naggade skalet ca 10 min i 225C.

DSC_8257

Stek köttfärs, hackad lök och finklippt bacon (eller rökt skinka). Tillsätt tomatpuré, pressad vitlök, fond och ketchup. Låt puttra samman och smaka av med salt och peppar. Häll köttfärsröra i pajskalet och toppa med riven västerbottensost. Vispa samman ägg och grädde och häll äggstanningen över pajen. Grädda pajen ca 20 min i 200 C tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat. Servera med en god sallad till.

DSC_8256
DSC_8264
DSC_8265
DSC_8290
DSC_8274
DSC_8307
DSC_8291
DSC_8313
DSC_8314

Den blir såå krämig och god och smakrik! Den måste ni testa.

Njut av dagen!

KRAM

10

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00