ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Hej torsdag

/

Hej hej!

Hur har ni det? Mår ni bra?

Här blåser det utan dess like i dag och plusgraderna kryper uppåt så snön har nästan smält bort helt. Från värsta vinterlandet till grått och trist på ett ögonblick. Men det kommer väl tillbaka. Och tillbaka 🙂

I veckan har jag hunnit besöka Filip min frisör (på Kilver/Erikson) och trollat bort den grå utväxten. Gått mycket i mössa sista tiden 😉 (Mössa HÄR förövrigt, älskar modellen. Beställde en vårig variant i bomull nu. Och den lavendel-lila koftan HÄR. Älskar färgen! ).

Som ny igen. Passade på att kila bort till Polishuset och fixa nytt pass när jag ändå var icke-gråhårig och stylad men h e r r e g u d så man ser ut på dessa bilder?! Hade jag sovit på en vecka? Sålt smöret och tappat pengarna? Tjejen i kassan undrade om jag ville ta om bilden, haha. Äsch skitsamma.

En och annan semla har slunkit ner. Har ni testat sk. hetvägg? (Att servera semlan i het mjölk). Låter så himla skumt men många gillar ju det så jag tänkte testa nån dag 🙂 Gillar ni?

Gårdagens oxfilébit fick bli Oxfilépasta. Hittade färsk pasta på Ica för 5 kr/påsen men annars föredrar jag penne i denna.

Såå gott oavsett. Alla 4 gillar detta men bara jag gillar svamp så jag hoppade över den nu.

Pasta piemontese
4 port:

ca 300 g oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
en skvätt vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost

Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smöret. Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Häll på vatten & grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.

Koka pastan al dente. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Mums!!

Många frågar efter stekpannetips. Jag älskar dessa vita från DUKA, säljs bla på EKO för billig peng.

Mickes nya lampor skymtar i hallen 🙂 Han är löjligt nöjd med dem hehe. (DESSA)

Har till matlådor i dag också, lyx.

Haha Sebbe i bakgrunden, sitter och äter i kallingarna som vanligt. Ungen fryser aldrig!!? Själv går jag runt med morgonrock över kläderna och tofflor och eldar i brasan mest hela dagarna.

Till efterrätt blev det fruktsallad. Ätit det minst två gånger om dan hela veckan. Måste ha akut vitaminbrist eller nåt, så sugen på detta heeeela tiden. Räcker som tur var till i dag också. Serverar vaniljvisp till (den från Milda, smakar som fluffig mjukglass typ!) och russin. Allra helst de gula, mmmh!!

Snöat in på frukten Honungspomelo i fruktsalladen. Har ni testat? Som en söt fast grapefrukt liksom? Otroligt gott!

Sträcksåg nästan hela SAFE (Netflix) i går, bara halva sista avsnittet kvar så det ska vi se i dag. Sååå spännande men huuuva så sena kvällar det blir nu. Ingen bra kombo med tidig väckarklocka, det blir inga höjdarpoäng för sömn och återhämtning i Fitbit-appen inte 😉 Ska lägga mig i bättre tid nästa vecka, man kan ju inte chockbörja med allt på en gång.

(Är ni också intresserade av Fitbit så finns de HÄR, har haft i många år, tycker det är så kul och bra push att röra sig mer, ta fler steg, sova bättre osv. Just nu har jag modellen Luxe.)

Längtar efter ljuset nu! Trött på att gå runt och känna det som om det vore kväll mitt på dan. Konstant suddigt, både jag och kameran. Tipsar om favvoblusen. Köper denna varje säsong i olika färger. En sån där blus som alltid funkar, inte blir skrynklig och alltid åker minst en med i resväskan när jag åker någonstans. Finns HÄR i alla möjliga färger och mönster.

Dags för lunchpaus!

KRAM

56
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00