ANNONS

Laxplanka och chevretoast (och garderobsstrul)

/
DSC_5112

Godmorgon!

Bara Sebbe och jag som är vakna tidigt i vanlig ordning. Ska dock väcka de andra strax för vi har massor att göra i dag 🙂 Olivias rum är färdigmålat så nu börjar det roliga med att ställa allt på plats och fixa fint. Det var dock INTE lätt att hitta garderoberna vi hade tänkt oss. Hela poängen med att göra om hennes rum var för att hon har noll förvaring och noll plats för garderober egentligen men om vi stuvade runt lite skulle vi få plats med den grunda varianten av IKEAS PAX som är 35 cm djup. Så tre såna á 50 cm alt en 100 cm + en 50 cm med spegeldörrar (hon saknade även spegel) skulle vi köpa. Tror ni det fanns eller? Nej ALLA garderobsstommar var slut på i princip alla butiker i hela Sverige och även lagret plus ingen info om när och om de kommer in igen. Enda infon som fann var att den svartbruna skulle utgå. Inredningen var också slut, det enda som fanns var vita hyllplan men spegeldörrarna fanns åtminstone.

Men ingen idé att köpa dem utan garderobsstommar 😉

Tänkte att det skadar väl inte att titta in i fyndhörnan på vägen ut och där står en svartbrun 100 cm garderob i rätt mått!!! Bara att slå till, bättre än inget. Blir den för mörk får vi väl måla den med väggfärgen. Bara det att det fanns inget släp ledigt på hela dan! Gaaaah. Fick dock hjälp av trevlig personal att ställa undan den lite undangömt och hoppas på det bästa till nästa dag. Men lite senare hittade vi faktiskt ett släp på ett annat ställe så efter många om och men lyckades vi boka det, åka tillbaka till Ikea och köpa garderoben och få hem den. PUST! Tror vi var borta 11-16 och strulade med detta. Nu har hon iallafall en garderob på G men vi saknar fortfarande en 50 cm (är det nån i Örebro med omnejd som säljer en 50 cm bred, 35 cm djup, 2,36 m hög PAX garderobstomme så hojta till så köper jag!).

Så det ska vi pyssla med i dag 🙂 Måste ju vara det mest intressanta ni läst på länge, haha vilken uppsats det blev om det!

Jag spenderade resten av kvällen med att hjälpa Olivia måla klart väggarna och sen pustade vi ut framför en film hela familjen och åt lite gott.

DSC_5105

Chevretoast till förrätt och laxplanka till huvudrätt. (Nej barnen åt annat ;))

Älskar grillad/varm chevre, på toasts, i varma mackor, på pizza. Så himla gott!! MEN jag tycker inte alls om det kall, ryser nästan av tanken.

Lägg en rejäl bit chevre på en toast (jag smörstekte dem innan men det behöver man inte), ringla över honung och ställ i ugnen under högsta grillvärme tills utan fått fin färg och sten börjar bubbla lite. Lägg lite blandad sallad på varsin tallrik och toppa med toasten. Strö över rostade valnötter och ringla över honung och lite flingsalt. Mums!!

DSC_5106
DSC_5107
DSC_5111

Och sen blev det en annan favorit. Laxplanka Walewska.

Har ni testat denna? Brukar göra med blomkålsmos till men nu blev det vanligt. Älskar plankor av alla sorter! Recept på denna har ni HÄR.

DSC_5113
DSC_5114
DSC_5115
DSC_5119

Nä nu är klockan halv 11, dags att väcka sjusovarna. Eller halvelvasovarna kanske man säger då.

Ha en skön söndag!

KRAM

8
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00