ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Räkbakelse med prästostkräm

/
DSC_5068

Hej hej alla <3 

Stor kram på er på alla hjärtans dag! En dag jag älskar att fira och skämma bort min lilla familj med lite gott och presenter. Men det får bli i kväll. Vi är för trötta för att fira på morgonen en vardagsmorgon, särskilt en måndag 😉

Håller på och blåser ballonger, stryker en duk och fyller små hjärtan och slår in paket nu, så himla mysigt. Köpt en liten present till mig själv också och vet ni det är heeeelt ok att skämma bort sig själv också en dag som denna 🙂 Eller hur? Har även beställt den söööötaste klänning som jag tänkt ha dagen till ära – DENNA – så nu hoppas jag Budbee kommer tidigt i kväll så jag hinner hoppa i den innan middagen. Och till kvällsmyset i mjukiskläder har jag tänkt ha DENNA. Hur söt??? (Och till barnen beställde jag varsitt par av DESSA). Det kan aldrig bli för mycket <3

DSC_5066

Äter ni något gott i kväll? Här kommer ett tips i sista minuten, enkelt och går fort att fixa och smakar riktigt smarrigt och festligt. Spar tipset till helgen annars!

Hittade receptet hos Coop men dubblade räkorna. Det kan aldrig bli för mycket räkor. Bara för lite 😉

Räkbakelse med prästostkräm
6 port

3 frysta smördegsplattor
1 ägg
150 g naturell färskost
100 g prästost, riven
1/2 dl grädde eller mjölk
ca 400 g skalade räkor
1/2 citron
dill eller krasse
salt & svartpeppar

Låt smördegsplattorna tina något och dela dem på mitten. Pensla med vispat ägg, grädda mitt i ugnen 200 C ca 15 min tills de fått fin färg och har puffat upp. Låt svalna.

DSC_5065

Rör ihop färskosten med riven ost och grädde eller mjölk till en slät kräm. Smaka av med salt & peppar.

Öppna smördegsbakelserna och bred på på smördegen. Toppa med räkor, dill/krasse och citron och servera genast.

DSC_5070
DSC_5073
DSC_5074
DSC_5075
DSC_5076
DSC_5080

Vad äter ni i kväll? Nyfiken!

KRAM

21
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00