ANNONS

Porchetta

/

Reklam för Dryckestipset.se

DSC_6936

Hej hej

Snöstorm och vinter igen, vad hände 🙂 Jo just ja, det gamla vanliga hände. Man tror att det börjar bli vår i mitten av februari men glömmer lite lätt att det snarare är vinter nån månad till eller två hehe. Mysigt dock, älskar ljuset när allt är vitt ute!

Och då passar sån här mumsig varm långkok mustig mat lite extra bra. Detta är något vi gör rätt ofta, världens enklaste, en färdigpreppad porchetta kan man köpa i matbutiken och sen låter man den bara gå på låg värme länge i ugnen eller crockpoten. Så otroligt smakrikt och mört och sköter sig själv! Och skyn som blir, aaaah. Den gör man den gooodaste sås på!

IMG_7476
DSC_6898
DSC_6899
DSC_6900

Jag gjorde köttet dagen innan vi skulle äta det nu och då skivar jag upp det och värmer på i ugnen innan servering. Gott att skära tjockare skivor och köra dem på grillen annars! Men nu var det inte riktigt grillväder 😉

DSC_6915
DSC_6918

Lika gott till vardags, som vid fest eller som klassisk söndagsmiddag med familjen.

Gör jag den i ugnen så låter jag porchettan gå ca 4 h i 125 C och på slutet höjer jag värmen till 225 några minuter så det blir en riktigt krispig yta runt om. Låt köttet vila i folie en stund och skär det sedan i skivor. (Nu gjorde jag den i crockpoten för enkelhetens skull, brynde den runt om och lät den sedan gå på låg värme 8 h).

DSC_6934

Häll av skyn och blanda med ca 3 dl vispgrädde, 1/2 msk kinesisk soja, 1 mkt rödvinbärsgelé, salt & peppar. Red av till önskad konsistens.

Servera med kokt potatis, gelé och inlagd gurka. Mums!!!

DSC_6939
DSC_6935

Vintips till detta! Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore. Ett vin gjort på 100 % barbera. Luna di Mezzanotte är en ny serie av viner från trendiga Piemonte, ett av världens mest kända och exklusiva vindistrikt.

DSC_6923

Ett fruktigt och nyanserat vin med inslag av fat, kryddighet, mörka körsbär, skogshallon, salmiak och salvia.

Vinet har klassificeringen ”Superiore” betyder att det har lagrats 12 månader på ekfat och att man valt de bästa druvorna för vinet. Grymt snygg flaska dessutom 🙂

DSC_6932

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore passar utmärkt till rätter som tex pasta, pizza eller risotto ( gärna med svamp), och långkokt kött och ragu.

DSC_6933

Land: Italien // Volym: 750 ml // Alkohol: 14 % // Art nr: 53290 // Pris: 129 kronor

HÄR kan ni läsa mer och se om vinet finns på hyllan hos er annars kan ni beställa det till er butik eller hem.

KRAM

4
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00