ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Recept på tiramisu

/
IMG_7190

Hej hej

Tiramisu. Italiens mest italienska dessert? Tror nästan det. Finns ju överallt dock. Åt en och annan i Spanien och häromdan gjorde vi en egen hemma. Tjusigt att servera i portionsglas tycker jag men även att göra i en stor form såklart. Enkel med få ingredienser men smakar lyxigt! Tittade på Benjamins program i går kväll där de gjorde Tiramisu och där var grädde bannlyst? Det är det iof i hans carbonara också men jag gillar både gräddig carbonara och tiramisu. Men nu testade jag en klassisk tiramisu utan grädde och det är ju faktisk såå krämigt och gott! Godaste ever hälsade grannen som fick en portion.

IMG_7177
IMG_7180

(Skön mjukiströja HÄR, förresten föredrar ni när länkar öppnas så här i ett eget fönster? )

Tiramisu
4 port

2 st ägg
4 msk socker
3 msk marsalavin (eller amaretto)
250 g mascarpone
12 st savoiardikex
1 1/2 dl starkt kaffe
2 msk kakao

Dela äggen. Vispa äggulorna med sockret till en ljusgul fluffig smet. Tillsätt mascarpone och marsalavin eller amaretto och rör försiktigt till en jämn blandning. Vispa äggvitorna för sig riktigt fluffiga.

Häll kaffet i en vid djup tallrik och doppa undersidan av kexen ett och ett hastigt i kaffet (dränk dem inte, och doppa bara någon sekund!). Lägg 6 av kexen i botten på formen eller portionsglasen. Bred ut hälften av mascarponesmeten över och pudra över hälften av kakaon. Lägg på de sista 6 kexen och bred på resten av mascarponesmeten. Pudra över kakao. Låt stå och dra sig i kylen till servering. Minst ett par timmar men gärna över dagen.

IMG_7181
IMG_7182
IMG_7186

Glas HÄR. Till för både desserter och mousserande vin!

IMG_7187
IMG_7192
IMG_7196

Mums! (Vet ni för ett par år sedan så gillade jag verkligen inte tiramisu alls, men det är en smak som jag börjat få cravings efter nu.)

Fredag i morgon, hur skönt!! Fortfarande trötta efter förra helgen, hehe. Ska sätta mig och skriva om den i morgon för jag har massa smarriga tips från Göteborg ni inte får missa!

KRAM

32
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00