ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kräftpasta

/

Hej hej

En enkel och snabblagad rätt från arla som jag gjort i olika former i många år är denna kräftpasta. I orginalreceptet är det kräftor och lättcremefraiche i, jag tycker den blir mycket godare med vanlig 34% creme fraiche eller den smaksatta med tomat och saffran men ni gör som ni tycker! Och vill man inte ha kräftstjärtar så går det utmärkt med räkor.

Hela tomater på burk är gott i pastasåser, skär tomaterna lite grovt i bitar först bara.

Kräftpasta
4port

200 g kräftstjärtar (eller räkor)
4 port tagliatelle
1 burk konserverade hela tomater
2 dl creme fraiche (jag brukar ta minst 3)
1/2 tsk dillfrön
Ca 1 msk finhackad dill
salt & peppar

citron och parmesan

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt tomaterna rinna av. Hacka dillen. Blanda tomater, crème fraiche, dillfrö och hälften av dillen i en kastrull. Låt koka några minuter. Smaka av med salt & peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Rör ner dem i såsen och låt koka ytterligare ½ min. Strö över resten av dillen. Servera med den kokta pastan, en citronklyfta och finriven parmesan.

Enkelt och gott!

Redan fredag i morgon, har ni några planer? Och vad ska ni ÄTA?? Tell me!

KRAM

18

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00