ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Hemgjord hallonglass

/
IMG_5910

Hej hej

Dammade av glassmaskinen. Hög tid för det nu! Älskar glass (ja ni har väl sett min besatthet av glassbåtar på instagram kanske?). Den ultimata desserten eller fikat, ju soligare ju godare men alla väder är glassväder!

Att göra hemgjord glass är ju sååå gott. Går att smaksätta precis som man vill. Nu gjorde jag en krämig hallonglass som blir lite extra syrlig med lime i, så läskande gott! En kula av denna syrliga hallonglass i kombination med någon sötare som tex en kula vanilj eller salted caramel, yuuuummi!

Det går bra att göra den utan glassmaskin men då får ni kolla till den lite då och då och röra om i byttan. Otroligt smidigt med en sån här glassmaskin så går ni i de tankarna kan jag rekommendera det varmt. Bara att plugga in och sätta på, inget förfrysande av byttor och isblock och annat. Och konsistensen blir så otroligt len, fluffig och god.

Detta är ett bra basrecept som går att smaksätta med vad man vill. Ska inte förkokas och grejas utan är väldigt enkelt och blir väldigt gott!

Grundrecept glass
ca 4 port

2 st ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk

Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Vispa grädden för sig och rör ner i äggsmeten. Rör ner mjölken.

IMG_5889

Hallonglassen smaksatte jag med 250 g tinade hallon samt saft och skal av en lime.

IMG_5890
IMG_5891
IMG_5893
IMG_5897
IMG_5910
IMG_5919
IMG_5920

Häll smeten i glassmaskinen och låt gå tills den blir färdig. Ät direkt eller frys in till senare. Låt den gärna tina en stund i kylen innan ni skopar upp den om ni haft den i frysen.

DENNA glassmaskin har vi (fått bäst i test), rekommenderas varmt.

Nu ska vi strax bege oss på kalas, svärmor fyller år och bjuder säkerligen på något gott. Hoppas ni har en fin start på veckan allihopa!

KRAM

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00