ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Laxlasagne och kalas

/

Hej hej

Är inte maj månad crazy hysteriskt varje år? Så mycket som händer och bokas in och ska fixas innan sommaren. Hela våren går så himla fort och blir kortare för varje år känns det som. Men fint är det och kul är det ju 🙂 Denna vecka startade med kalas för svärmor som fyllde år, det bjöds på pajer (bla DENNA) och gofika. De där kladdkakemuffinsen är magiska! (Recept HÄR, bunkra upp och ha i frysen till alla kalas framöver nu!).

I går var det kalas igen, min frisör Filip och hans systers salong Kilver/Eriksson firar 3 år denna vecka! Galet så fort de åren gått.

Fick tårta medan jag blev fin i håret 🙂 Så trött på min ljusa/grå utväxt som kikar fram när jag har mörkare hår så nu fick det bli lite uppljusat istället och hairtalkslingorna vände vi på (eller vi och vi jag gjorde ingenting :)) så hela håret känns lite ljusare. Älskar kombinationen av de olika färgerna!

Fick många frågor om kavajen, det är DENNA och alldeles ny. Skön och lite lagom oversize (jag har S på min).

Och på kvällen var det tjejkväll med grannfruarna eftersom det var tisdag. Jossan bjöd på DETTA, en rätt vi åt på en annan dh-kväll för ganska exakt 9 år sen. Med samma vin till! Kul 🙂

Krämig laxlasagne

1/2 purjolök
500 g hel spenat
2 klyftor pressad vitlök
smör till stekning
salt, peppar

Sås:
50 g smör
1 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 dl vispgrädde
salt, vitpeppar
3-4 dl riven ost

Fyllning:
8-10 lasagneplattor
250-300 g tärnad kallrökt lax

Skär purjolöken i strimlor och dela spenaten i något mindre bitar. Fräs purjolöken i smör ett par minuter och tillsätt spenat och vitlök. Krydda och låt puttra ihop 2-3 minuter. Bör vara smakrikt.

Gör såsen: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet under omrörning. Späd med mjölk och grädde och låt såsen puttra samman i ett par minuter och krydda därefter med salt och peppar. Lägg i osten och låt den smälta.

Bred ett lager av såsen i en smord form. Lägg ett lager lasagneplattor och ett lager spenatröra samt strö över laxtärningar. Toppa med ett lager lasagneplattor. Fortsätt med ett lager sås, spenatröra, lax och lasagneplattor. Spara lite sås att hälla överst tillsammans med laxtärningar och riven ost.

Grädda i ugn 200 grader, 35-40 minuter. Servera en god sallad till.

Och självklart såg vi veckans Gift Vid Första Ögonkastet. Längtar redan till nästa!

Men nu missar jag ett par tisdagsdejter framöver för denna maj är helt galet uppbokad med start på måndag då jag åker till Dubai! Hemma och mellanlandar på helgen och måndagen efter flyger jag vidare igen. Intensivt men efterlängtat efter dessa år då jag knappt träffat en enda kollega och bara suttit hemma på mitt lilla kontor. Men mer om det sen.

KRAM

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00