ANNONS
Integritet på Tailsweep

Norrländsk parfait med knäckflarn och varma hjortron

/

Hej hej

Testade en ny dessert jag hade i min urklippshög (från halv 8 hos mig). En Norrländsk parfait med hint av messmör (blir lite vanilj/kolaaktigt) och spröda knäckflarn. Micke som älskar messmör svepte sin med en lycklig suck innan vi andra ens hann smaka tror jag hehe.

Knäckflarnen går bra att förbereda flera dagar innan. Om man kan låta bli att äta upp dem bara 🙂 Tänk på att de rinner ut massor under gräddningen då gör helst bara 4 st per plåt.

Knäckflarn  ca 16 st

50 g smör

50 g ljus sirap

50 g farinsocker

50 g vetemjöl

Smält smöret tillsammans med sirap och farin. Rör ner mjölet och blanda till en jämn smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 10 min. Låt svalna på galler. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

Norrländsk parfait
4-6 port

3 dl vispgrädde
1 dl messmör
4 äggulor
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk whiskey

Hjortron
Knäckflarn

Vispa grädden hårt. Tillsätt äggulorna, messmör, florsocker och vanilj. Rör så allt blandas väl. Häll upp i en bunke och frys i minst 5 timmar, helst över natten. Skopa upp i portionsglas och servera med varma hjortron och knäckflarn.

Smarr! Både tjusigt och gott, testa den!

KRAM

3
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00