ANNONS

Norrländsk parfait med knäckflarn och varma hjortron

/
IMG_1642

Hej hej

Testade en ny dessert jag hade i min urklippshög (från halv 8 hos mig). En Norrländsk parfait med hint av messmör (blir lite vanilj/kolaaktigt) och spröda knäckflarn. Micke som älskar messmör svepte sin med en lycklig suck innan vi andra ens hann smaka tror jag hehe.

IMG_1496

Knäckflarnen går bra att förbereda flera dagar innan. Om man kan låta bli att äta upp dem bara 🙂 Tänk på att de rinner ut massor under gräddningen då gör helst bara 4 st per plåt.

Knäckflarn  ca 16 st

50 g smör

50 g ljus sirap

50 g farinsocker

50 g vetemjöl

Smält smöret tillsammans med sirap och farin. Rör ner mjölet och blanda till en jämn smet. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 10 min. Låt svalna på galler. Förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

IMG_1634
IMG_1636

Norrländsk parfait
4-6 port

3 dl vispgrädde
1 dl messmör
4 äggulor
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk whiskey

Hjortron
Knäckflarn

Vispa grädden hårt. Tillsätt äggulorna, messmör, florsocker och vanilj. Rör så allt blandas väl. Häll upp i en bunke och frys i minst 5 timmar, helst över natten. Skopa upp i portionsglas och servera med varma hjortron och knäckflarn.

IMG_1644
IMG_1647
IMG_1648

Smarr! Både tjusigt och gott, testa den!

KRAM

3
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00