ANNONS

Möra goda smakrika kambenen med krämig coleslaw

/

Reklam för Dryckestipset.se – för dig över 20 år

IMG_9224

Hej hej

Galen i revbensspjäll av alla former. Alltid varit. Norpar ofta åt mig en påse färdiga i matbutiken som lunch när jag handlar men hemlagade är ju en helt annan sak. Vet inte hur många omgångar av receptet jag fick av mamma jag gjort nu, de blir så himla smakrika och möra. Nu testade jag att göra dem på kamben och de bara smälte i munnen, aaaah!!

IMG_9226

Världens godaste kamben

ca 1 kg kamben
japansk soja

Glaze:
1/2 dl chilisås
3 st hackade vitlöksklyftor
2 msk balsamvinäger
3 msk flytande honung
1 msk dijonsenap
2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 140 C. Pensla japansk soja på båda sidor av revbenen och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blanda ihop alla ingredienser till glasen och häll ut den över revbenen. Grädda i ugnen 2-2 1/2 h tills de fått fin färg och blivit möra (lägg folie över på slutet om de börjar bli för mörka). Ta ut dem och skär upp eller servera som de är.

IMG_8162
IMG_8165
IMG_8166
IMG_8168
IMG_9236
IMG_9211
IMG_9218

Här serverade jag med pommes, nykokt majskolv och en god coleslaw. Så här gör ni den:

Krämig Coleslaw

4 dl riven vitkål
1 riven morot
1 finhackad ananasring (på burk)
1/2 finhackad rödlök
2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 msk vispgrädde

Blanda samman allt och låt stå kallt och dra sig, gärna över natten.

IMG_9238
IMG_9227

Vad passar bra i glasen till detta? Jo ett trevligt italienskt rödvin med det lilla extra. Gold Dust Signature Red Blend, 2021. Med smak av solkyssta bär, mogna mörka körsbär och en avslutande ton av mjölkchoklad och krämig vanilj. En nyhet i läckert guldglittrande box till ett riktigt bra pris på 199 kr.

IMG_0797

Gold Dust är ett vin som sätter guldkant på middagen och passar fint till säsongens grillmiddagar men även hemmakvällar eller när du vill avnjuta ett glas på egen hand. Just därför valde producenten namnet Gold Dust – ett vin som lämnar ett guldsprakande skimmer.

IMG_0803

Vinet består av en noga utvald blend av några av Italiens mest kända och prestigefyllda druvor som har fått mogna under den italienska solen, allt för att skapa ett vin som bjuder på det lilla extra och lämnar en unik smakupplevelse. Resultatet är ett härligt, fruktigt och okomplicerat vin.

IMG_0812

HÄR kan ni läsa mer och beställa vinet om det inte finns på hyllan hos er.

KRAM

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00