ANNONS
Integritet på Tailsweep

Omelettpizza med fläskfilé

/
IMG_1364

Hej hej

Tack för rara kommentarer, ni piggar alltid upp. Ett stökigt hem ger mig oro i hela kroppen så jag vek halva dagen och kvällen till att s t ä d a. Plockade, sorterade, tvättade, diskade, vek och strök, torkade och dammade, rensade och stoppade in och hängde upp. Bytte blommor i alla vaser och arrangerade om i skåpen för mer plats. Nackdelen med att jobba hemifrån och vara egen företagare, blir så påverkad av kaos och oreda, men har också fördelen att kunna göra något åt det när man vill och skjuta på jobbet när det går. Blir desto mer tid på kontoret i dag/i kväll men så får det vara i bland.

Micke gjorde illa sig i handen på jobbet stackarn så han blev sittande på akuten halva kvällen så jag fortsatte städa tills han kom hem och i dag vaknade jag mycket lättare i sinnet till ett fint hem i ordning. Betydligt mer inspirerande när man ska vara kreativ. (Bara den eviga strumpkassen kvar, orka hittar paren och para i hop dem!!)

IMG_1350
IMG_1352

När han äntligen kom hem med handen i bandage blev det omelettpizza framför tv:n med årets kanske sista påskmust. (Den sista flaskan sparar jag till midsommar). Började titta på senaste säsongen av Elitskolan men den serien har ju spårat helt! Första säsongerna var spännande, coola och riktigt bra – nu är det bara sex till höger och vänster med varandra överallt och storyn är som bortblåst.

Lät jag gammal nu 🙂 Men synd på en annars bra serie. Nu när Robinson är slut måste vi ha nån bra serie att slökika på om kvällarna, har ni något bra tips? (Till Micke och mig)

IMG_1358
IMG_1359

Omelettpizza svänger jag ofta i hop när inspirationen tryter. Varierar oss mellan tortillabotten, libabröd och omelettbotten (eller vanlig pizza).

Till en omelettpizza blandar jag samman 2-3 ägg med 2 msk mjölk eller grädde (till en pizza) och steker till en tunn botten. Lägger den på bakpappersklädd plåt och toppar med valfri topping.

IMG_1360

I går blev det tomatsås, riven goudaost, pizzakrydda, lättstekt fläskfilé (blir färdig i ugnen), röd paprika, lök och brieost. Till detta blev det bea och Garagets Coleslaw. Denna colesalw är lite söt i smaken och så god till kryddstarka eller salta rätter (som tex pizza eller revbensspjäll). Hittade ingen rödkål men det ska helst vara det i, blir både gott och läcker färg av.

Garagets coleslaw

300 g rödkål
300 g vitkål
1 stor morot
1 gul lök
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil eller creme fraîche
3 msk strösocker
1/2 dl vitvinsvinäger
1 msk färskpressad citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk senapspulver
salt & svartpeppar
1/2 dl gula sultanrussin

Strimla kålsorterna fint (eller köp färdigstrimlade). Skala och grovriv moroten. Skär löken i tunna skivor. Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med lite salt och peppar. Låt stå kallt och dra till sig innan servering, gärna över natten.

IMG_0813
IMG_0814
IMG_0815
IMG_1351

Nu ska jag skissa upp dagen. Har s å mycket att göra men det ska bli riktigt kul med lite struktur.

KRAM på er!

20

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00