ANNONS
Integritet på Tailsweep

Skagencheesecake till midsommar

/
IMG_9925

Hej hej! 

Ser att ni söker mycket på recept inför midsommar så jag lyfter fram några favoriter! Och den mest populära av dem alla är ju min Skagencheesecake.

Har ni testat den än? Annars är det hög tid att göra det! Har nog haft Skagencheesecake på varje högtidsbuffé sen 2010 🙂 och allra bäst passar den kanske på midsommarbuffén.

IMG_9921
IMG_9974

Skagencheesecake

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak (ca 125 g)
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st gelatinblad

Garnering:
räkor
stenbitsrom
små pärltomater
tomat-ros

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering.

De små hjärtana gör man enkelt genom att dela en pärltomat på längden och skär sedan av ett snett hörn på båda och lägg dem mot varandra som ett hjärta.

Rosen gör man genom att skära skalet av en tomat med vass kniv. Börja uppifrån och skär som en serpentin i ett svep runt om tills ni kommer till botten. Rulla i hop skalet och lägg det ovanpå tårtan och släpp försiktigt så faller det ut som en ros.

IMG_9969

Har ni några andra goda tips och förslag till midsommar så tipsa gärna. Vad är ett måste på er tallrik?

KRAM

7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00