ANNONS
Integritet på Tailsweep

Gott till grillat

/
IMG_8767

Hej hej

Skön söndag i går som lunkade på i stilla tempo. Jag passade på att börja packa lite medan de andra sov till efter lunch..(!) I dag har jag försökt väcka barnen sen 9:30 för att få lite ordning på dygnet. En är hyfsat vaken nu (10:15) åtminstone, ska gå upp och kittla den andra strax. Micke jobbar t.o.m onsdag men eftersom det redan känns som semester sitter vi uppe alldeles för sent på kvällarna och plöjer Gåsmamman så stackarn är helt slut (går upp innan 06 på mornarna). Själv brukar jag ju vakna av mig själv vid 7 men är tydligen helt slut jag med så nu får jag ställa väckarklockan så jag kommer upp innan 9. Känner mig helt groggy när jag sover för sent, 8 är nog lagom. Total ointressant information för er förstår jag dock haha. Slut på sov-info.

Iallafall, efter en tur till stadsparken och den vanliga söndagsglassen i Wadköping så fick det bli grillkväll. Bara det att då öppnade sig minsann himlen och regnet bara vräkte ner! Men grillat blev det ändå 🙂 Färdigmarinerade karréspett och kycklingspett så det var inte så intressant så jag hade tänkt visa er egentligen men vi testade rabarberchutney till och det var såååå himla gott till grillsmaken så det måste ni faktiskt testa!! Ha en klick grekisk yoghurt eller creme fraiche till också, mums vilken god kombo.

IMG_8763
IMG_8762
IMG_8764
IMG_8767
IMG_8769

Och sen hittade jag denna indiska ”hot chilli pickle” i butik (tror det var i delikatessbutiken i Wadköping) som blev pricken över i:et. Älskar sån, brukar få med det när vi köper indiskt.

IMG_8777

Så nästa gång ni ser rabarber i trädgården eller matbutiken så köp/plocka lite och testa denna chutney. MUMS!!

IMG_1376
IMG_1367

Rabarberchutney

500 g rabarber i bitar
2 skivade rödlökar
1,5 msk ättika
0,75 dl vatten
5 dl socker
1 msk mald ingefära
1,5 msk curry
2 tsk salt
1 hackad färsk spansk peppar
6 hackade torkade aprikoser

Rör samman allt och koka sakta på svag värme i 30 minuter. Rör då och då så det inte bränns i botten. När det svalnat något häll upp på väl rengjorda glasburkar och förslut. Förvara i kylen.

(Jag gjorde en halv sats av detta).

IMG_1368
IMG_1373
IMG_1374
IMG_1375

Ha en fin start på veckan nu!

KRAM

7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00