ANNONS
Integritet på Tailsweep

Cheesecake med vit choklad och kolatäcke

/

Hej hej

Kikar in med ett gottetips till helgen. Denna cheesecake! Fräsch och krämig fyllning och söt knäcksmakande kolatäcke. Mums! Servera gärna jordgubbar och en klick grädde till. Alltså den är såååå god!!

Vitchokladcheesecake med kolatopping

Botten
200 g Digestivekex
75 g smör

Cheesecakesmet
100 g Vit choklad
400 g Mascarponeost
250 g Kesella (10 %)
3/4 dl Strösocker
3 st Ägg

Kola
1 dl Vispgrädde
1/2 dl Strösocker
1/2 dl Ljus sirap
50 g smör

Värm ugnen till 175°C. Mixa sönder kexen i en matberedare. Tillsätt smält smör. Häll smulorna i en rund springform, ca 23 cm i diameteroch tryck ut. Grädda bottnen ca 10 minuter och låt sedan svalna.

Cheesecakesmet: Sänk ugnen till 150°C. Smält den vita chokladen i vattenbad. Vispa ihop mascarpone, socker och kesella. Rör ner den smälta chokladen och äggen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Smeten ska fortfarande vara lite ”gungig” i mitten, men inte rinnande. Den stelnar till lite mer när den har kallnat. Ta ut kakan och låt den kallna.

Kolasås: Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till 120°C, ca 10-15 minuter eller tills blandningen börjar tjockna och får en vacker gyllenbrun färg. Rör så att smeten inte bränner vid i botten. Dra av kastrullen från värmen. Tillsätt smöret och rör tills det har smält helt och såsen är blank och fin. Låt svalna något och häll sedan ut ovanpå cheesecaken och vicka på formen så att kolasåsen flyter ut jämnt. Låt kakan stå i kylskåp minst i ett par timmar innan den serveras.

Fler goda cheesecake hittar ni HÄR!

Har ni planerat nåt annat gott inför helgen? Vår helg blir i London så det står restauranger på schemat. Har ni några tips på nåt smarrigt i London så hojta gärna till. Nån god glass? Tjusiga drinkar? Bra afternoon Tea? Riktigt god middag? En redig engelsk pub? Vad som!

KRAM

4

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00