ANNONS
Integritet på Tailsweep

T.G.I.F och en rosa dröm

/

Hej hej

Det blev lite shopping på stan innan vi åkte hem från Stockholm. Hittade en dröm i rosa inne på Moodgallerian där tjejerna gjorde nån dricka och sockervadd i maskinerna. Kan ju vara sötaste sockervadden man sett! (och nog dyraste hehe).

Sen blev det en lunch på T.G.I.Friday. När jag och Micke bodde i Stockholm (bodde där i 10 år) så åt vi ofta där och det var vår ”finmat”. Det tycker jag kanske inte längre och servicen är väl sisådär men jag tycker det är gott och barnen brukar också uppskatta det. Deras Jack Daniels glaze tröttnar jag aldrig på, men det kan man ju göra egen hemma också.

Här har ni receptet på den. Gott till allt men särskilt till grillat, både kyckling, lax eller kött.

T.G.I.Friday´s Jack Daniels glaze

1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,5 dl vatten
2,5 dl ananasjuice
3/4 dl teriyakisås
1 msk soja
3 dl farinsocker
3 msk citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
¼ tsk cayennepeppar

Skär av 1 cm av vitlökstoppen. Skär även av vitlöksroten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnsfastform och häll över olivolja. Baka en timme i 160 graders ugnsvärme. Låt den sedan svalna.

Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resterande ingredienser i kastrullen.

Låt glazen sjuda 40-50 minuter eller till dess den reducerats till hälften och påminner om sirap till konsistensen.

Denna måste ni testa i sommar!

KRAM

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00