ANNONS
Integritet på Tailsweep

Allt har ett slut

/

Hej hej

Rena rama Spanien-värmen här i Örebro över helgen. Om prick en vecka börjar skolorna och semestern 2022 är därmed slut. Micke jobbar denna vecka men jag unnar mig ledigt tills barnen börjar, då kickar jag igång höstterminen jag med!

Ett sista vykort från sommaren i Spanien. Vi testad ene ny strand son var både väldigt lång och väldigt fin, dit åker vi säkert igen. Bilavstånd men inte så långt (ca 10 min). Playa el Moncayo Campmoar. (En stor parkering finns för 4 Euro vid det blå hotellet). Lång lång fin sandstrand och en strandbar, det är det som finns.

Och går man förbi strandbaren en liten bit åt valfritt håll ligger man nästan för sig själv, ingen trängsel alls. Till skillnad mot vår strand Del Cura Beach i stan, där är knökfullt på sommaren – men det har sin charm det med. Och framförallt skönt med gångavstånd, behöver man hämta något, gå på toaletten, duscha av sig eller tröttnar och vill gå hem en sväng i AC:n så gör man det på några minuter och man slipper packa in allt och alla i en bil och sanda ner den. En av anledningarna till att vi valde att bo där vi bor. Älskar enkelheten och närheten, vill inte vara beroende av bil och vill inte att saker blir ett för stort projekt. Som att gå och handla, gå ut och äta, gå och bada. Ville ha allt runt hörnet och öppet året om. Enkelt för oss, enkelt för barnen (och enkelt när vi är gamla och grå och struttar fram med rullatorn).

Får många många frågor om att köpa lägenhet i Spanien. Nu är det ju några år sedan vi köpte vår och jag har varken koll på alla steg och regler som var då eller är nu så kontakta en mäklare är mitt råd! Och kolla runt på nätet. Registrera er på olika sidor och klicka i bevakning av lägenheter som uppfyller just era krav och önskemål.

Man kan klicka i vad man önskar, budget, områden osv så får man uppdateringar på mailen med förslag. Och sen kan man be en mäklare visa de man är intresserad av, alla kan visa samma objekt för det fungerar inte riktigt som här i Sverige. Men som sagt kolla med en mäklare så får ni aktuell och riktig information och hjälp med frågor om hur köpet går till! Men går ni i tankar att köpa så kan jag bara säga att det är det bästa vi har gjort!! 

Semesterns mysigaste kväll spenderades i skymningen på taket till tonerna av italiensk middagsmusik och stjärnklar himmel i skenet av månen. Vilken kväll <3 Pasta och plock och ett midnattsdopp. Kommer minnas denna i hjärtat för alltid.

(Många frågor om takterassen också, vi är ett hus med 10 lägenheter men bara en familj bor här på heltid så de andra är inte där alla samtidigt. Ofta är det tomt på taket och ibland är vi flera. Vi har ett gäng solstolar och parasoll gemensamt samt ett bord med stolar man får låna).

Tack för denna gång Casa Riis. (Och tack för alla gulliga kommentarer och rader ni lämnat under semestern) Vet inte när nästa gång blir men det dröjer nog tyvärr. Kommer längta varje dag. Även om det är skönt att vara hemma i Örebro också. Men längtan finns där alltid.

KRAM

16

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00