ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chilicheesesnittar

/

Reklam för Dryckestipset – för dig över 25 år

Hej hej

Här kommer tips på ett smarrigt och smidigt tilltugg med smak av chilicheese. För vem älskar inte chilicheese? Oemotståndligt gott i alla former om ni frågar mig.

Dessa gör man enkelt med en rulle smördeg, jalapeno mjukost, smältost (emmentaler eller cheddar – sådan hamburgerost ni vet), jalapeno på burk och riven ost (cheddarost/mozzarella).

Skär/klipp smördegen i rutor och lägg på bakplåtsapppersklädd plåt. Lägg på en bit smältost på varje och klicka på en liten klick jalapeno mjukost, tryck dit en jalapeno och toppa med lite riven ost.

Gratinera i ugnen 200 C tills de puffat upp sig och fått fin färg, ca 10-15 min. Serveras ljumna som tilltugg.

Till detta serverade vitt ett  vitt vin på 1,5 liters box. Domäne Wachau Grüner Veltliner Selection, 2021. Domäne Wachau är en av de största producenterna i Wachau och tillverkar endast viner i absolut toppklass. De anses ligga på topp 10-listan av de bästa vitvinstillverkarna i hela Österrike och första boxen från Domäne Wachau lanseras först i Sverige, kul! Precis som med alla andra viner från Domäne Wachau så är detta också ett riktigt hantverksvin.

Vinet har en ung, aningen kryddig, fruktig doft med inslag av päron, persika, mineral och vitpeppar. Och torr, fruktig smak med inslag av päron, mandarin, persika och vitpeppar med en läskande friskhet och en lång fruktig eftersmak.

Detta fruktiga, krispiga, torra och friska vin passar utmärkt som aperitif men även gott till sensommarens härliga bufféer, sallader och skaldjur.

HÄR kan ni läsa mer och se om det finns på hyllan hos er eller beställa.

KRAM

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00