ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sliders med långbakade kamben, picklad majs & jalapeñomajo

/

Hej hej

Hade fredags-AW hemma hos oss och då bjöd jag på dessa små sliders  (från Allt om mat) – som var det goooodaste vi ätit på länge. Alltså OMG så goda. Ni måste testa! Allt kan förberedas dagen innan så värmer man köttet och monterar dem innan servering bara. Dreglar bara jag skriver om dem.

Sliders med långbakade kamben, picklad majs & jalapeñomajo

Köttet:
1 kg kamben
2 msk rårörsocker
1 msk spiskummin
2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
0,5 dl äppelcidervinäger

Bbq-sås:
1 dl ketchup
1 dl farinsocker
0,5 dl äppelcidervinäger
2 msk japansk soja
1 krm hickory liquid smoke
1 krm tabasco

Picklad majs & lök:
1 burk majs – (160 g)
1 rödlök
2 msk ättiksprit (12 %)
4 msk strösocker
1 dl vatten
1 krm salt

Jalapeñomajonnäs:
1 ägg
25 g inlagd jalapeño
1 msk senap
1 msk dijonsenap
0,5 msk äppelcidervinäger
2,5 dl rapsolja
0,5 tsk salt

Tillbehör:
ca 16 små bröd
(jag använde såna mini-briocheburgare från Garant/Willys)
1 kruka koriander

Sätt ugnen på 150°. Skär och dra bort den vita hinnan som sitter på under-sidan av kambenen. Blanda socker, spiskummin, salt och cayennepeppar. Gnid in köttet på båda sidor med blandningen. Lägg köttet på en stor bit aluminiumfolie på en plåt.

Vik upp kanterna och häll över vinäger. Vik över foliekanterna så att det bildas ett tättslutande paket. Tillaga mitt i ugnen 3 1/2–4 timmar tills köttet är riktigt mört. Låt köttet svalna.

Bbq-sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka ca 5 min till en simmig sås. Låt kallna.

Picklad majs: Låt majsen rinna av. Skala och skär löken i ringar. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret lösts upp. Blanda i majs och lök och krydda med salt. Låt stå ca 30 min (eller över natten).

Jalapeñomajonnäs: Knäck ägget i en hög kanna och tillsätt jalapeño, senap, vinäger och olja. Sätt mixer-staven i botten på kannan och dra den sakta uppåt under mixning. Mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt.

Lägg kambenen på en skärbräda och dra ut benen. (Hit kan förberedas dagen innan). Höj ugnsvärmen till 250°. Lägg köttet på en plåt och pensla med bbq-sås. Griljera köttet högt upp i ugnen ca 5 min tills det fått fin färg. Ta ut och skär köttet i bitar.

Klyv bröden och bred dem med majonnäs.

Låt majs och lök rinna av. Lägg på köttet och ringla över lite extra bbq-sås. Toppa med picklad majs/lök och koriander. Lägg på brödlocken och servera.

Alltså såååååå goda!!

Kanske sista kvällen på takterassen. Till helgen packar vi nog ihop dynor mm. I glasen blev det DENNA slush-drink. Och smidig att förbereda då man förvarar den i frysen. Ta fram nån timma eller två innan den ska serveras och ställ i kylen så den tinar. Sen hackar ni den med en gaffel och skedar upp i glas och toppar upp med fruktsoda.

Så glad för alla sköna sensommardagar och kvällar denna höst bjöd på!

Efter AW går alla hem till sig och äta middag men klockan springer lätt i väg så det brukar bli något lättlagat eller förberett. Nu blev det räkor med bröd och röror och löjromstoast, och en färdigköpt oreocheesecake, precis lagom avancerat. Tända ljus och en dålig film på det 🙂 (Me-time på Netflix, vi gillade den inget vidare nån av oss men älskar ju annars skådisarna).

Köpte cheesecake i frysdisken och hoppades den skulle påminna om den vi brukar köpa i Spanien men nä, den var ganska tråkig. Har ni tips på några färdiga desserter som är goda?! Så himla smidigt att ha i frysen ju.

Fredag i morgon igen, yeay!

KRAM

18
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00