ANNONS
Integritet på Tailsweep

Starbucks Lemon Pund Cake

/

Hej hej

Fler som älskar den där citronkakan som finns på Starbucks? Vet inte i hur många länder jag testat den?! Alltid lika god. Finns den fortfarande kvar? Här i Örebro finns inget Starbucks så vad gör man då? Man bakar egen! Ett sånt copycatrecept jag hittat på nätet och smakar väldigt likt.

Starbucks Lemon Pund Cake

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 ägg
2,5 dl socker
25 g rumsvarmt smör
juice och zest från 1 citron
1 dl olja

Glasyr:
4 1/2 dl florsocker
4-5 matskedar färsk citronsaft

Blanda ihop de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg, socker, citron och smör och blanda i den torra blandningen. Tillsätt olja och rör tills allt blandas till en jämn smet. Smörj och bröa/mjöla en form, häll i smeten och grädda i 175 grader i ca 45 min. Känner med sticka så den är torr. Stjälp upp den på fat låt svalna. Rör sedan ihop glasyren och ringla över. Låt stå i kylen över natten så den blir fast och saftig. Skär upp och njut!

Smarr!

Bakar förövrigt en del jul-recept just nu men de avvaktar jag med att ge er. I november kör vi igång va? Då är det julmys, julpepp, julprepp, julfilmstips, julmusiklistor, glöggtest, julmat, julpynt och julfika så vi är redo inför jul 🙂

Kram

14
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00