ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tillbehör till skaldjur?

/

Skaldjursfrossa, det godaste jag vet. Jag säger nog det om många saker, att det är det godaste jag vet. Men detta är bland det godaste jag vet iallafall. Så enkelt fräscht och gott. Vad har man för tillbehör till skaldjur? Det behövs inte en massa, jag är nöjd med vitt bröd, smör, ost och nån sås. Behöver inte vara mer än räkor egentligen men ska det vara extra festligt är det ju extra gott med lite kräftor och krabba. De tre är favoriterna. Havskräftor gillar jag bäst gratinerade och musslor och ostron äter jag inte. Vad har ni för favoriter?

Myskväll för två framför tv:n. Man kan ju tro att vi inte har något matbord så ofta som vi sitter här 🙂 Men det har vi. Två stycken. Sitter där också, när vi äter samma som barnen men de vill sällan vara med på bild så det blir inte så ofta att jag fotar då. Och maten vi äter är inte alltid så rolig så den är värd att fotas heller. Den grå vardagen ni vet. Den är mysig på sitt sätt också.

Galet sugen på skaldjur nu (det var ett tag sedan vi åt detta, innan jag julpyntade :))

En bit chokladtryffelkaka är inte helt fel som avslut. Denna är en favorit ni måste testa.

Kladdkaka med tryffeltäcke

100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt

Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med ströbröd eller kokos.

Sätt ugnen på 175 grader. Rör i hop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen. Häll över smeten i formen. In i mitten av ugnen ca 20 min.

tryffeltäcke:

2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge. Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl.

KRAM

14
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00