ANNONS
Integritet på Tailsweep

Gott laxrecept

/

Goda laxrecept kan man inte få för många av. Detta är en favorit, tröttnar aldrig på detta. Viltlax. Tror det kommer från arla från början men med enbär i som jag inte är så förtjust i men det är ju en smaksak. Så här gör jag iallafall min viltlax och serverar med stekta champinjoner och ris till.

Viltlax med lingon
4-6 port

ca 700 g laxfilé
2 st purjolökar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
5 dl grädde
4 msk konc vilt- och kantarellfond
4 msk frysta lingon
färsk timjan

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen och purjolöken i stora bitar och lägg i en ugnsform. Salta och peppra och strö över timjan. Blanda grädden med fonden och häll över. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö över lingonen. Servera med stekt svamp och ris.

Så himla gott, har ni testat? Lika gott att värma i matlåda, vi åt detta förra veckan med hemlagat potatismos till. Också gott!

KRAM

5
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00