ANNONS
Integritet på Tailsweep

Två pastasåser

/

Frysrensning blir ofta pastasåser, här hittade jag lite köttfärs som blev en köttfärssås (recept här) och en bit överbliven oxfilé som blev en gräddig favorit, nämligen pasta piemontese.

Pasta piemontese
4 port:

300 g fläskfilé eller oxfilé
100 g champinjoner
1 gul lök
smör att steka i
1/2 köttbuljongtärning
en skvätt vatten
3 dl vispgrädde
1/2 dl rödvin
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
färsk basilika
salt & svartpeppar
riven parmesanost

Hacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Stek detta i smöret. Skär köttet i små bitar och låt det steka med. Häll på vatten & grädde. Tillsätt köttbuljong, rödvin, soja, pressad vitlök och lite hackad basilika. Smaka av med salt & peppar och låt puttra en stund.

Koka pastan al dente, gärna penne. Låt den rinna av och rör sen ner den i såsen. Strö rejält med nyriven parmesanost över vid servering. Och servera gärna vitlöksbröd och tapenade till, det fick man alltid på restaurangen i våra kvarter i Sthlm där vi brukade köpa den här rätten på fredagar 🙂

Hade hag hittat kyckling också så hade det blivit en pestosås, en liten pastasåsbuffé. 🙂

I dag ska det bli galet skönt väder här, eller det är redan det men jag har inte hunnit sticka ut näsan än. Ska ta mig en promenad förbi Ica sen och i kväll väntar boule och aw med kollegorna. 24 grader är det utlovat här i Örebro, underbart!

KRAM

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00