ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Dryckestipset.se - för dig över 25 år

Hjärta av Porslin

/

Sommarmat på taket. Äntligen är takterassperioden invigd. Till premiären blev det fräsch somrig mat med hint av midsommar och det som komma ska, satt ute i den vindstilla kvällen till solen gick ner. Ljuvligt!

Varmrökt lax stod på menyn, en sån sak vi nästan bara äter på midsommar (och andra högtidsbufféer resten av året). Resterna brukar hamna i en paj (denna, såå god!). Nu fick det bli middagen i sällskap av en sötsalt hjortronsås och picklad rödlök. Så goda smaker i hop (även perfekt som tillbehör till laxen på just en midsommarbuffé, sött syrligt och salt i ett.). Servera gärna färskpotatis till! (Nu hade vi mos i brist på det).

Hjortronsås: 1 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, 2 msk hjortronsylt, salt & vitpeppar. Blanda samman och låt stå kallt till servering.

Picklad rödlök: skiva 2 rödlökar. Koka upp 1 dl socker, 1/2 dl ättika (12%) och 1 dl vatten. Häll lagen över löken och ställ kallt.

Ett glas kallt vitt vin fick ackompanjera rätten. En nyhet i hyllan!

Miss Li lianserade förra våren en cava som blev en succé. Nu utökas kollektionen med det vita ekologiska vinet Herz aus Porzellan von Miss Li som vi provade. Passade perfekt till de midsomriga smakerna!

Herz aus Porzellan von Miss Li är en blandning av druvorna riesling, sauvignon blanc och chardonnay. Med doft av sötmogen frukt med galiamelon, kiwi och grapefrukt samt hint av vit blommighet. Ett vin med mycket smak! Frisk och torr med zestiga citrustoner och tropiska inslag och en pärlande mineralitet.

– Mitt vin är som min musik, en livfull blandning av intensitet och eftertänksamhet. Fruktigt och torrt med lång eftersmak i fin balans. Herz aus Porzellan passar i alla sammanhang, med eller utan mat till. Jag hoppas också att vinet dricks när vänner samlas eller när något stort eller litet firas. Precis så kommer jag att njuta av det, säger Miss Li.

Namnet på vinet är taget från Miss Li:s låt Porslin som handlar om att hon har ett hjärta av porslin som man måste vara rädd om.
– Det är en låt som betyder mycket för mig. När vi hade testat ut det här vinet och jag skulle dricka det hemma för första gången, så spelades min låt Porslin av en slump på radion. Där och då bestämde jag mig för att vinet skulle heta ”Hjärta av porslin”. Men eftersom vinet är producerat i Tyskland blev det
Herz aus Porzellan och jag tycker det klingar lika fint som vinet.

HÄR kan ni köpa eller beställa det om det inte finns i er butik.

KRAM

6
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00