ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Godaste Rabarberkakan

/

En m a g i s k helg bakom oss. Sorry för tystnad här inne men det har inte funnits tid. Och just nu sitter jag i bilen påväg hem från Mollösund. Ska visa allt från helgen senare (ni kan tjuvkika på instagram nu) men tillsvidare får det bli ett mumsigt tips. Bakade en rabarberkaka till morsdag om ni minns. Svängde i hop den på morgonen och sen fick den svalna lite så den åts ljummen med lättvispad grädde. Åt den även dagen efter kylskåpskall, också gott men föredrar den nygräddad för då blev den så där frasig och krispig som maräng nästan uppepå med sega kanter och kladdig mitt. Syrsligt och sött. Mums! Hittade receptet inne hos Petra på House of philia som jag lånade.

Godaste Rabarberkakan

225 g rumsvarmt smör
4 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
3 rabarberstjälkar

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 28 cm med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör (jag satte även bakpapper på kanterna, då blir kakan extra hög och lätt att resa sig). Vispa

smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Skär rabarbern i skivor och blanda ner dem. Bred ut smeten i formen. Baka i ugnen ca 50-60 min. Känn med en sticka att den inte kommer ur helt kladdig i mitten på kakan. Låt kakan vila en stund i formen innan du lägger upp den på ett fat. Pudra över lite florsocker. Servera med lättvsispad grädde.

Tårtfat (finns även genomskinligt) HÄR och skål/burk med tillhörande lock HÄR. Har även matchande assietter HÄR. 

Perfekt sommarkaka!

Hoppas ni haft en härlig helg också, inte klokt så många vackra dagar Sverige bjudit på denna vår/försommar. Vad har ni hittat på i helgen? Berätta gärna!

KRAM

18

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00