ANNONS
Integritet på Tailsweep

Jordgubbskladdkakemuffins

/

Glad nationaldag på er! <3  Gjorde så söta små goda jordgubbskladdkakemuffins. Toppade dem med lite grädde och serverade som små bakelser. Mums!

Jordgubbskladdkakemuffins 

125 g smör
2 dl socker
1 gnutta salt
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
150 g färska jordgubbar

Smält smöret, låt det bli lite brynt och låt sedan svalna något. Rör ner de torra ingredienserna i smöret och tillsätt sedan äggen ett i taget och rör tills smeten är smidig. Hacka jordgubbarna och blanda försiktigt ner dem i smeten. Fördela i 12 muffinsformar (använd gärna muffinsplåt för att hålla formen).  Grädda i 200 C, ca 13-15 min. De ska vara fasta men lite kladdiga i mitten. Låt svalna och ställ i kylen tills de kallnat (går bra att göra dagen innan). Spritsa på grädde vid servering som små bakelser. 

Så goda! Och gulliga! 🙂 Sväng i hop några till dessert i kväll vet ja!

Hu spenderar ni dagen? Vi har kört poolhäng familjen hela dagen (förutom Sebbe som fortfarande inte får bada pga stygnen i handen stackarn) och äter just nu korv med bröd till lunch. Funderar på att ta en promenad och testa ett nytt glasställe som öppnat i närheten men annars blir det nog soft häng heeela dagen.

KRAM

8
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00