ANNONS
Integritet på Tailsweep

Olli ristorante och Pas D´Art

/

Var dricker man riktigt goda drinkar i Stockholm och var äter man riktigt god mat? Här kommer två tips på just det!

På Pas D´Art tog vi varsin drink. Detta var tidigare Wienerkonditoriet och kanske har det varit något mer emellan? Åt ofta lunch här när jag jobbade på Norrmalmstorg för typ 20 år sen.

Men nu blev det bara drinkar och vilka drinkar sen. För det första charmig kunnig och trevlig personal, det är ju halva grejen. Och för det andra var drinkarna både tjusiga och mycket goda. Mycket gullig meny dessutom 🙂  (Sneglade på maten som åts runt om oss och den såg också väldigt god ut så det får bli ett matbesök här nästa gång). Rekommenderar ett besök!

En varm uteservering i solnedgången en septemberdag är inte fy skam. Jag hade sikte på en Aviation men viollikören var slut, fick istället en liknande variant men med svartvinbärslikör i och det var ju supergott. Eller var det körsbärslikör? Blir lite osäker nu haha. Får testa båda varianterna hemma och återkomma. Kanske nästa veckas fredagsdrink.

Och sen var det ju ett restaurangbesök jag ville tipsa om. Vi fick nämligen tag i bord på Olli Restaurante. Oliver Ingrossos restaurang ni vet? Spanade och spanade efter Oliver him self men han var inte där – det visade sig att han hade annat för sig, han var på bb och blev pappa samtidigt så han var förlåten 🙂

Började med ett par förrätter att dela på, deras omtalade focaccia med mortadella (så god!) och deras saffrans-arancini.

Enda negativa var att det var så himla mörkt i lokalen. Säkert supertjusigt men det såg vi knappt, och både menyerna och maten fick vi lysa på med mobilerna för att se.

Till huvudrätt hade vi tänkt testa några olika att dela men vi snöade helt in oss på en och samma rätt så det blev 3 st lika, haha. Tortellini a la Panna. Pasta fylld med bolognese i gräddsås med parmesan. Och mer parmesan. Alldeles för gott!

Slickade tallrikarna rena. Och av nån konstig anledning finns det ju oftast plats för någon dessert. Vi testad signaturshotsen (smakade flytande äppelpaj) och delade på de friterade munkarna efter rekommendation av servitrisen. Just olivolja har jag lite svårt för, särskilt i desserter, så den blev inte min favorit då munkarna skulle doppas i denna, men det fanns mycket annat som lät himla gott på menyn så nästa gång testar jag något annat. Det blir absolut en nästa gång.

Där har ni två supertrevliga tips om ni ska till Stockholm! (och fler tips HÄR!)

Hoppas ni njuter av en skön söndag. Vi startade dagen med att titta på en tidig fotbollsmatch (Sebbes) i det sköna höstvädret och nu ligger vi i soffan raklånga och äter smågodis och funderar på om vi ska fortsätta med det och se serien Älskade barn eller om vi ska bege oss till IKEA och göra om Sebbes garderob. Vilket av dem tror ni det blir?

KRAM

10

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00